Okrugli stol o palijativnoj skrbi u KBC Split

0
289

Povodom završetka projekta psihosocijalne potpore teško bolesnim i njihovim obiteljima, kojeg je nositelj Udruga za palijativnu skrb Split, a partneri Grad Split i Udruga Domine, danas je u Kliničkom bolničkom centru Split održan okrugli stol čiji je radni naziv bio „Razvoj i perspektive palijativne skrbi na području grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije“.
Okrugli stol zaključna je aktivnost jednogodišnjeg projekta „Prihvaćanje gubitka i proces žalovanja“ koji se provodi uz financijsku podršku Ministarstva zdravlja, a pokušao je naći odgovore na pitanja zašto ne napredujemo u razvoju palijativne skrbi, kako se kvalitetno organizirati u odnosu na zakonske okvire, nacionalnu strategiju i strateške planove.

Uz predstavnike Udruge, zaposlenika KBC-a i Splitsko dalmatinske županije okruglom stolu o palijativnoj skrbi  su u ime Grada Splita nazočili gradonačelnik Ivo Baldasar, zamjenica gradonačelnika Aida Batarelo i Nina Miličević, viša savjetnica gradonačelnika – specijalist za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu. (Split.hr)

Nema komentara

Komentiraj