Počinju radovi na širenju mosta na Bačvicama – od ponedjeljka nova regulacija prometa

0
303

Zbog radova na izgradnji pješačkog mosta na Bačvicama iznad željezničke pruge od ponedjeljka, 17.10.2016. u 8 sati bit će na snazi privremena regulacija prometa kojom se zatvara dio Ulice Katalinićev prilaz za sav promet. Promet će se preusmjeriti na Obalu kneza Domagoja preko dijela na kojem je inače zabranjeno prometovanje svim vozilima osim autobusima i taxi vozilima.
Da bi se omogućio pristup stanarima Ulice Katalinićev prilaz i Jadranske ulice, postojeći režim jednosmjernog prometovanja tim ulicama izmijenit će se u dvosmjerni režim, uz ograničenje “samo za stanare Katalinićev prilaz i Jadranska ulica.
Građane molimo da poštuju postavljenu privremenu prometnu signalizaciju, a ovakav režim prometa bit će na snazi do 22.prosinca 2016.godine.
Širenje mosta na Bačvicama predviđa širenje kolnika za 1,5 metar, a ukupna širina nogostupa bit će tri metra. Time će se na mostu dugom 15 metara omogućiti veća protočnost, ali i sigurnost sudionika u prometu. Vrijednost radova je 750.000,00 kuna. Iako je natječaj za izvođača radova raspisan ovog proljeća i temeljem toga potpisan ugovor s izvođačem GPP Mikić iz Omišlja, odlučeno je da se zbog turističke sezone s radovima na širenju mosta krene polovinom listopada. Rok za izvođenje radova je tri mjeseca. (split.hr)

Nema komentara

Komentiraj