Potpisan ugovor o energetskoj obnovi kompleksa bazena na Poljudu

0
547

U velikoj vijećnici zgrade splitske Gradske uprave danas je potpisan ugovor za energetsku obnovu kapitalnog sportskog centra „Bazeni Poljud“.

Ugovor su potpisali Ivo Baldasar, gradonačelnik Grada Splita, Krešimir Žunić, zamjenik direktora APN-a,  Serđan Guštin, ravnatelj Javne ustanove „Športski objekti“, te Gracijano Rudan u ime izvođača radova, tvrtke “Esco energy” iz Žminja. Također, svečanosti su nazočili i Hrvoje Akrap, pročelnik Službe za sport i sportsku infrastrukturu, te Ozren Bužančić, gradonačelnikov savjetnik za sport.

„Od četiri kapitalna projekta energetske obnove u RH, čak tri su u Splitu. Prvi objekt energetske obnove bila je bolnica na Križinama, u tijeku je obnova KBC-a na Firulama, a slijedeći projekt je obnova bazena na Poljudu. Tom obnovom i nogometni klub „Hajduk“ dobiva novi izvor toplinske energije.
Današnje potpisivanje ugovora posebno raduje, jer se radi o projektu na kojem smo svi dugo radili i konačno kraju priveli pravne poteškoće koje su postojale. Nakon što su bazeni izgrađeni davne 1979. godine za potrebe održavanja 8. Mediteranskih igara, sve do danas nije bilo većih zahvata u održavanju objekta.
Projekt obnove je vrijedan 67 milijuna kuna bez PDV-a.  Split će praktično dobiti nove bazene i novu vrijednost, jer će kompleks biti u cijelosti obnovljen. Rok za dovršetak svih radova je mjesec rujan 2017. godine. Ovom prigodom bih se zahvalio ravnatelju JU „Športski objekti“ Guštinu, pročelniku Akrapu, te savjetniku Bužančiću na iskazanoj operativnosti i trudu kojeg su uložili u ovaj veliki projekt “, kazao je gradonačelnik Baldasar nakon potpisivanja ugovora.

Zadovoljstvo nije krio ni Žunić, zamjenik direktora APN-a.

“S danas potpisanim ugovorom, vrijednost projekata energetske obnove na području grada Splita penje se na iznos od preko 300 milijuna kuna. Dakle, od četiri kapitalna objekta energetske obnove u RH,  tri su u Splitu i nadam se da će ih biti još toliko. Mogu najaviti da Vlada RH u siječnju donosi novi program gdje će sva sredstva za buduće energetske obnove biti iz EU fondova“, najavio je Žunić.

Ravnatelj JU „Športski objekti“ Serđan Guštin zahvalio se Ministarstvu obrane RH koje je, kako je istaknuo, proteklih godina osiguravalo toplinsku energiju bazenima na Poljudu.
„Energetskom obnovom bazeni dobivaju svoje kotlove, potpunu automatizaciju upravljanja, te mogućnost isporuke energije drugim korisnicima, primjerice „Hajduku“. Dakle, ne radi se samo radi uštede toplinske energije, već i zbog kompletnog restrukturiranja sportskog centra uz uštedu i električne energije“, naveo je ravnatelj Guštin.

Osim cjelovite rekonstrukcije svih podstanica, rekonstruirat će se unutrašnja i vanjska rasvjeta s led rasvjetom, ugraditi novi sustav centralnog nadzora i upravljanja, automatizacija mjerenja potrošnje energije, te sanacija krovne i ostakljene stijenke bazena.

Nema komentara

Komentiraj