Predstavljen ovogodišnji program „Adventa u Splitu“

0
256

Ovogodišnji program „Advent u Splitu“ predstavljen je u petak u Gradskoj upravi. „Grad Split je zajedno s Turističkom zajednicom organizator manifestacije koja će i ove godine građane uvesti u božićnu čaroliju.

Advent će se ove godine odvijati na brojnim lokacijama; od Rive, Prokurativa, Hrvatskog narodnog kazališta, do Đardina i Kampusa. Prvu adventsku svijeću palimo u subotu, 2. prosinca, čime započinje adventsko vrijeme uz pregršt događaja i manifestacija na gradskim ulicama i trgovima. Božićni duh želimo podijeliti s našim građanima“, kazala je zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović.

Predsjednica Turističke zajednice Grada Splita Alijana Vukšić kazala je kako se na adventski program nadovezuje Europsko rukometno prvenstvo koje se 12. do 16. siječnja 2018. godine održava u Splitu kada će se popularne kućice pretvoriti  u prigodnu „fun“ zonu.

„Definirali smo kompletan program koji će potrajati duže nego prijašnjih godina. Tko izabere Split za svoju adventsku destinaciju sigurno neće pogriješiti. Ove godine imamo nikad bogatiji program uz pomoć Grada i brojnih lokalnih subjekata, kulturnih institucija, ugostitelja i  hotelijera. Preko 40 glazbeno-scenskih sudionika programa jamče još bolji „Advent  u Splitu“ pri čemu smo posebnu pažnju posvetili djeci. Intencija je da vratimo božićni duh u naš grad, pa smo tome prilagodili i broj kućica rasporedivši ih od Rive, Tomislavove ulice do Đardina i dalje prema Marmontovoj ulici. Time smo dobili novu lokaciju i motivirali naše građane i goste da obiđu cijeli grad“, navela je, između ostalog, Vukšić dodavši kako se svi detalji o programu „Advent  u Splitu“ mogu pronaći na web stranicama splitske Turističke zajednice: http://www.visitsplit.com/. Adventska događanja potvrđuju da je Split, kako je istaknula Vukšić, šampion turizma i zimi, a ne samo ljeti.

Ovogodišnji program obuhvaća projekte  „Božićni sajam na Rivi“, „Advent na Pjaci“, „Advent u Đardinu“, „Advent u Ulici kralja Tomislava“, „Gastroadvent“, „GastroGet Advent“, „Advent u Turističkoj palači“, program Hrvatskog narodnog kazališta, program Gradskog kazališta lutaka, „Jedinstveni Božić s Jedinstvom“, Međunarodni zborski festival CRO PATRIA, jaslice u kapelici Arnira, te humanitarni projekt „Sv. Luce donosi osmijeh“.

Nema komentara

Komentiraj