Uoči proslave Svetog Nikole gradonačelnik Ivo Baldasar posjetio Dječji dom „Maestral“

Povodom nadolazećih blagdana Božića i Nove godine, te proslave svetog Nikole, gradonačelnik Grada Split Ivo Baldasar posjetio je jutros Dom za djecu i mlađe punoljetne osobe „Maestral“.

U svoje i u ime Gradske uprave, gradonačelnik Baldasar čestitao je svima nadolazeće blagdane te uručio djeci veliku košaru slatkiša, a zamjenici ravnatelja Doma,  Sanji Bedalov Mitar predao novčani  bon u iznosu od 5 tisuća kuna.

„Važno je da mala i velika djeca ove ustanove osjete radost blagdana. Njima trebaju ljubav, pažnja i veselje, te kao čovjek želim da im bude lijepo posebno u ovo blagdansko vrijeme.

Grad Split će nastaviti pomagati rad Doma kao i do sada.

Više je projekata na kojim radimo za štićenike ustanove. Trenutačno najvažniji je izgradnja nekoliko apartmana za mlade ljude koji izlaze iz „Maestrala“, a riječ je o inicijativi gradskih vijećnika Ante Zoričića i Ivice Grubišića Gire.

Zemljište na kojem bi se gradili smještajni kapaciteti su u Šimićevoj ulici na Blatinama, te je u gradskom vlasništvu. Detalji su isplanirani, a idući korak je prihvaćanje projekta na predstojećoj sjednici Gradskog vijeća. Plemeniti cilj projekta je da se štićenici Doma kroz organizirano stanovanje pripremaju za samostalan život kada odu iz sustava“, kazao je gradonačelnik Baldasar.

U pratnji zamjenice ravnatelja Bedalov Mitar gradonačelnik je obišao odjele ove ustanove  koja zbrinjava djecu bez roditelja, kao i djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. (Grad Split)

Nema komentara

Komentiraj