Gradonačelnik Milan Bandić pustio je rano jutros u promet obnovljeni istočni kolnik Avenije Većeslava Holjevca te Haulikovu ulicu i otvorio radove na Aveniji Dubrovnik te u Franjčevićevoj ulici u Sesvetama. Uz ispriku sugrađanima na otežanom prometovanju zbog radova koji nas na zagrebačkim prometnicama očekuju u naredna dva tjedna, gradonačelnik je naglasio kako će do početka školske godine završiti svi radovi na vitalnim gradskim prometnicama.

Avenija Većeslava Holjevca / Avenija Dubrovnik

Za promet je otvoren sanirani istočni kolnik Avenije Većeslava Holjevca, dionica od Avenije Dubrovnik do Slavonske ulice. U roku od dva tjedna obnovljeni su istočni i zapadni kolnik, ukupno oko 35000 m2, rekao je direktor Zagrebačkih cesta Ante Todorić dodavši da je ukupna vrijednost radova za oba kolnika nešto više od 5 milijuna kuna.

Danas zatvaramo Aveniju Dubrovnik na potezu od Avenije Većeslava Holjevca do rotora u Zapruđu, istaknuo je Todorić, objasnivši da će radovi na sanaciji kolnika dužine oko dva kilometara trajati do 31. kolovoza.

Franjčevićeva ulica, Sesvete

Danas su započeli i radovi na proširenju Franjčevićeve ulice u Sesvetama, na dijelu od Bilogorske ulice do Ulice III. Dumovečki lug. Kako je najavio gradonačelnik Bandić, radovi će trajati naredna dva i pol do maksimalno tri mjeseca, zbog čega je građane zamolio za razumijevanje i strpljenje.

Zamjenik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Alan Ordulj objasnio je kako je na dionici dužine 450 metara, na temelju zahtjeva ZET-a za proširenjem kolnika, planirana i projektirana izgradnja kolnika širine šest metara, kako bi se omogućilo sigurnije prometovanje javnim prijevozom. Također, izgradit će se i jednostrani nogostup širine metar i pol te sustav oborinske odvodnje i javne rasvjete, a predviđena vrijednost radova je oko 900.000,00kn. Ostatak ulice, u dužini od oko 350 metara, prema Ivanjoj Reci, radit će se naredne godine, zaključio je Ordulj.

Ulica Jurja Haulika / Trg kralja Petra Svačića

Nakon tjedan dana završeni su radovi na sanaciji Haulikove i južnog dijela Svačićevog trga, rekao je gradonačelnik prilikom puštanja u promet ulice u centru grada.

Vrijednost radova je oko 800.000,00 kuna, a uređeni su kolnik i nogostup, iscrtana je horizontalna signalizacija i parkirališna mjesta, te spušteni rubnjaci kako bi se građanima omogućilo lakše parkiranje, istaknuo je Alan Ordulj, dodavši da će se sjeverni dio Preradovićeve ulice uređivati sljedeće godine. (zagreb.hr)

Nema komentara

Komentiraj