Započeli radovi na prvoj fazi sanacije parka Ribnjak

0
218

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić označio je početak radova na prvoj fazi sanacije parka Ribnjak. Prva faza radova, vrijednih oko milijun kuna, obuhvaća sanaciju južnog dijela parka, koji će narednih 60 dana – do dovršetka radova – zbog sigurnosnih razloga biti zatvoren za građanstvo.

Dugo smo čekali da se ovaj park ušminka, rekao je gradonačelnik Bandić dodavši da je Ribnjak, odnosno Popov park, jedan od najljepših u Zagrebu. Radovi će se odvijati u tri faze, za koje će ukupno biti utrošeno pet milijuna kuna. Za drugu i treću fazu bit će raspisan zajednički javni natječaj, objasnio je gradonačelnik Bandić rekavši da će se obnoviti staze i urbana komunalna oprema – klupe i koševi za smeće, a rezano će biti i raslinje. Osim toga, najavio je, Gradski ured za kulturu i Turistička zajednica grada Zagreba osmislit će program i sadržaj koji će udahnuti dušu parku.

Voditeljica projekta Martina Jurjević objasnila je da će ovi radovi obuhvatiti južnu površinu parka, do centralnog ulaza, a uključuju promjenu sipinjenih staza i izradu rubnjaka, zamjenu dotrajalih klupa i koševa za smeće, a sjeverna padina bit će stabilizirana kokosovom mrežom unutar koje će biti posađen bršljan. Druga i treća faza obuhvaćaju obnovu pozornice, dječjeg igrališta i okolnog bedema te krajobrazno zelenilo na sjevernom dijelu Ribnjaka. (zagreb.hr)

Nema komentara

Komentiraj